Pakaian Anak Muda

Pakaian remaja hari ini macamlah melanda kebuluran .

Ramai remaja hari ini terikut jejak pelakon , penyanyi dan artis lain. Pelakon dan artis memakai pakaian seksi dan pelbagai jenis lagi untuk menarik pandangan penonton dan memikat mereka. Buat apa remaja memakai pakaian macam mereka ? Nak memikat siapa ? Apa gunanya kalau pakai seksi sekalipun.

Pada zaman dahulu hanya pelacur yang berpakaiyan pendek dan seksi supaya pelangan mereka dapat memezakan mereka dengan gadis-gadis lain , tetapi hari ini ramai sangat gadis yang memakai pakaian ketat , pendek dan seksi . Kenapa ?

Ibubapa sepatutnya mengawal anak-anak mereka dari mengikut jejak artis dan melarang mereka dari memakai pakaian seksi. Ada juga ibubapa yang memakaikan pakaian seksi kepada anak-anak mereka , saya tak tahu kenapa mereka buat begiti. Pandangan setiap orang berlainan ; sebagai ibubapa mungkin anda tak rasa apa-apa apabila anak perempuan anda berpakaian seksi tetapi orang di luar memandangnya dengan mata yang berbeza .

Semasa kecil jika anda ajar mereka berpakaian kurang sopan apabila dah besar nanti mereka akan berpakain tidak sopan seperti patak perkat

” Guru kencing berdiri , Murid kencing berlari “.

Advertisements

About Crown Chakra

I read , I saw , I know , I write

Posted on Mac 21, 2011, in Islam, Malaysia, Masalah Masyarakat, Rakyat Malaysia. Bookmark the permalink. Tinggalkan komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: