Kitar Semula Untuk Kebajikan

 

Kitar semula untuk kebajikan , ia adalah salah satu cara yang digunakan oleh Amitabha Centre , untuk mengumpul dana untuk tujuan kebajikan. Mereka pergi rumah ke rumah untuk mengumpul surat khabar lama , botol kosong , tin kosong , pakaian lama dan barang yang yang tidak dipakai dan menjual barang-barang tersebut untuk mengumpul dana bagi persatuan mereka.

Amitabha Centere juga meletakkan peti mengumpul barang terpakai dibeberapa pasaraya supaya orang awam yang ingin membantu , dapat memasukkan barang-barang yang tidak perlukan di peti tersebut.

Ia adalah sebuah cara yang sangat mudah dan berkesan untuk mengumpul dana bagi tujuan kebajikan. Persatuan-persatuan yang berniat untuk mengumpul dana bagi tujuan kebajikan boleh mengunakan kaedah mudah mereka bagi tujuan mengumpul dana.

Dengan mengunakan kaedah-kaedah seperti ini persatuan-persatuan kebajikan tidak perlu bergantung kepada dana dari kerajaan atau tidak perlu minta bantuan wang tunai daripada orang awam lagi. Dalam masa yang sama , dengan membuat kitaran semula  , kita  dapat mengurangkan kuantiti sampah yang dibuang dan dapat mengurangkan pencemaran udara , air dan kerosakkan tanah. Cubalah…

Advertisements

About Crown Chakra

I read , I saw , I know , I write

Posted on Mac 16, 2011, in Malaysia. Bookmark the permalink. Tinggalkan komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: